امید معماریان ( روز انلاین ) :علی مزروعی نماینده مجلس ششم در گفت وگو با روز به تحلیل سفر هفته آینده محموداحمدی نژاد به نیویورک پرداخته است. این فعال سیاسی معتقد است که رییس جمهوری به هیچ وجه قابل پیش بینی نیست و ابراز امیدواری می کند که حضور احمدی نژاد درسازمان ملل احمدی نژاد وضع ایران را از این که هست بدتر نکند.
س : انتظار دارید آقای احمدی نژاد درسفرهفته آینده خود به سازمان ملل چه مباحثی را مطرح کند؟
ج :سوال خیلی مشکلی است، چون آقای احمدی نژاد به هیچ وجه قابل پیش بینی نیست. من شخصا آرزو می کنم که ایشان وضع ایران را از این که است بدتر نکند و مباحثی مطرح نکند که باعث انزوای بیشتر وتحریم ها ومشکلات بیشتر برای کشور بشود.
س: آقای احمدی نژاد هرسال به نیویورک سفر می کنند. برای تصحیح روند سالهای گذشته طرح چه مباحثی می تواند سودمند باشد؟
ج :آقای احمدی نژاد یک دستگاه فکری دارد که این دستگاه فکری را نمی تواند تغییر بدهد. این دستگاه فکری دراین سه سال گذشته یک سری مولفه هایی را از خود بروز داده که ظاهرا نمی توان از رییس جمهوری انتظار داشت که از این مولفه ها فاصله بگیرد. مجموعه سیاست هایی که وی در پیش گرفته باعث شده که رابطه ایران با کشورهای قدرتمند دنیا به هم بخورد.
س :سفرامسال رییس جمهوری یک تفاوت با سالهای گذشته دارد وآن اینکه این بار آقای مولانا مشاور رسمی شان در سفر همراهشان خواهند بود و به هرحال با توجه به اینکه وی سالها در آمریکا زندگی وتحصیل کرده، ممکن است به ایشان کمک کند تا نحوه حضورشان متفاوت باشد…
ج : در سفرهای قبلی هم ایشان مشاوره خود را به آقای احمدی نژاد می دادند، منتها در سفرهای قبلی مشاور رسمی ایشان نبوده است. ضمن اینکه من فکر نمی کنم چون آقای مولانا سالها در آنجا زندگی کرده، خیلی فرق می کند با کسانی که اصلا در آمریکا زندگی نکرده اند ومی توانند مساپل را خوب بفهمند. البته من با نظر بدبینانه به جایگاه ایشان نمی کنم ولی مشکوک هستم که فردی مثل ایشان که سالها در آمریکا بوده و چنین مواضعی دارد بتواند مشاور [خوب] رییس جمهور باشد.
س: با توجه به گزارش اخیر آژانس بین المللی انرژی اتمی، موضع گیری رییس جمهوری را در مورد مساله هسته ای چگونه می بینید؟
ج: من هنوز اصل گزارش آژانس را مطالعه نکرده ام و تفاوت های آن را با گزارش های قبلی نمی دانم. اما تا اینجا از مجموعه مواضعی که دولتمردان ایرانی گرفته اند تحلیلم این است که هیچ تغییری در مواضعشان صورت نگرفته و همان موضع قبلی خودشان را مورد پرونده هسته ای خواهند داشت ومتاسفانه چشم انداز مثبتی را دراین مسیر نمی بینم.
س: طی چند ماه گذشته تلاش هایی برای راه اندازی دفتر حفاظت منافع آمریکا درایران صورت گرفته است. آیا ممکن است سفررییس جمهور به نیویورک باتوجه به ابراز علاقه قبلی مقامات رسمی ایران این موضوع را تسهیل کند؟
} : دولتمردان ایران مواضع دوگانه ای دراین خصوص داشتند، اما این موضوع را منوط کردند که آمریکا ابتدا به تغییر رفتار خود اقدام کند. من فکر می کنم این موضوع منتفی است و در این سفر هم گشایش واقدامی دراین خصوص اتفاق نخواهد افتاد.
س : شما می گویید سفرهای مکرر رییس جمهوری به بهبود تصویر ایران در جامعه جهانی نمی انجامد. به نظرشما چرا وی تا این حد علاقه مند به چنین سفرهایی است؟
ج : اقای احمدی نژاد کلا در دوران ریاست جمهوری خودشان اشتیاق زیادی به سفر کردن داشته اند. به خصوص در مورد کشورهایی که می خواستند نشان بدهند سیاست فعالی در مورد آن کشورها دارند، ازجمله کشورهای آمریکای لاتین وخاورمیانه. سفرهای غیر از این دومنطقه به آمریکا وایتالیا بوده است. این سفرها بیشتر جنبه تبلیغاتی داشته وایشان می خواهد نشان بدهد دیپلماسی فعالی را دنبال می کند. فکر می کنم این سفرها رامی توان در چهارچوب منطق تبلیغاتی ایشان ارزیابی کرد که مایل است تیتر یک رسانه ها باشد.